Tyxo.bg counter

Подмладете кожата си

Подмладете кожата си

Постройте вашата зимна вечерна процедура

Навън са суровите студени условия на зимата, а вътре - сухият топъл въздух. Време е да приложите вечерна процедура за грижа на кожата, която да ви помогне да избегнете разрушителното влияние на зимния студ.

Студеният вятър, отрицателните температури и сухото вътрешно отопление могат да обезводнят и раздразнят кожата. След като е била подложена цял ден на зимни условия, вашта кожа се нуждае от нещо повече от добър сън. Подмладете я, като направите някои промени във вечерната грижа за нея.

Почистване

Почиствайте лицето всяка вечер, за да премахнете следите от грим, замърсявания, пот и омазняване. Дори да не използвате грим, върху лицето ви се събират бактерии и мръсотия през деня, които пък се натрупват нощем по възглавницата.

През зимните месеци заменете обичайният почистващ продукт с мляко за лице или пяна за почистване, които са за допълнително хидратиране и не съдържат агресивни почистващи вещества, които да лишават кожата ви от влага.

Необходимо е през зимата да сме по-нежни към кожата си. Хубаво е да се ориентираме към продукти с натурални съставки, като избягваме химическите добавки и консерванти. Едни от основните дразнители на кожата, съдържащи се в козметичните продукти, са ароматните вещества, така че се постарайте продуктите, които ползвате, да са по възможност с по-слаб или без аромат.

Овлажняване

Следващата стъпка от вечерната процедура трябва да включва по-силен хидратиращ продукт за овлажняване на кожата. Внимавайте да не оставяте кожата прекалено суха. Хубаво е ако ползвате продукти, съдържащи пептиди, които насърчават растежа на колаген, както и антиоксидант за неутрализиране на въздействието на слънцето през деня.

Грижа за очите

Чувствителната кожа в зоната около очите е най-тънката кожа на нашето тяло, поради което тя първа показва признаци на стареене. Добре е през зимните месеци да се използва по-плътен околоочен крем, по възможност съдържащ пептиди и антиоксиданти. Внимавайте обаче с ретинола - производно вещество на витамин А - който подсилва колагена, но действа изсушаващо на кожата.

Бъдете нежни

През зимните месеци намалете агресивните процедури, като ексфолирането, защото кожата тогава е по-чувствителна. Ексфолирайте веднъж или най-много два пъти седмично.

Използвайте хидратиращи маски, вместо маски &

Коментари към "Подмладете кожата си"