Tyxo.bg counter

Красота без инжекции

Красота без инжекции

Изглеждайте по-млади по естествен начин

В търсене на бързи решения за превъзмогване на стареенето много хора избират инжекции в лицето. Инжектираните вещества могат да са всякакви - от протеини, произвеждани от бактериите, причиняващи ботулизъм, до мастен колаген и дори силикон за изпълване на бръчките.

Тези лицеви инжекции са много популярни, защото водят до незабавни резултати: намалени бръчки, линии край очите и по челото. Макар добрите резултати да са почти сигурни за всички, които изтърпят болката и разходите по инжекциите, при някои се получават странични ефекти, които могат да доведат до потенциални вреди на кожата и здравето. Сега се търсят други начини за постигане на красота без да се посещават докторите.

Добрата новина е, че съществуват алтернативи, които не включват игли и инжекции. Новите козметични съставки, особено пептидите, позволяват на потребителите да постигнат много от ефектите на лицевите инжекции по един по-безопасен и постепен начин.

Пептид за възстановяване на кожата

Пептид, известен като палмитоил пентапептид-3, намалява видимите бръчки чрез стимулиране производството на колаген. Тази съставка съдържа няколко естествено извлечени аминокиселини (наречени пептиди), като е една от най-надеждно проучените и документирани козметични съставки.

Едно шестмесечно проучване на жени на възраст от 34 до 72 годишна възраст показва, че крем, съдържащ палмитоил пентапептид-3 намалява появата на бръчки до 68 процента. Проучването показва положителните измерени ефекти на този пептид за намаляване обема на бръчките, тяхната гъстота, дълбочина, повърхността, заета от дълбоки бръчки и загрубяването на кожата. Изследователите също са отбелязали, че резултатите са се подобрявали с времето - колкото по-дълго доброволците използвали продукта, толкова по-добре изглеждала кожата.

Пептид за бръчки

Друг козметична пептидна съставка, известна като ацетил хексапептид-3, спомага за намаляване дълбочината на бръчките, особено по челото и около очите. Проучване, публикувано в Международният журнал за козметична наука през 2002 г. демонстрира, че крем, който съдържа 10 процента ацетил хексапептид-3, използван от здрави жени-доброволци, намалява дълбочината на бръчките до 30 процента в протежение на 30 дни третиране.

Начинът, по който този пептид действа, може да се сравни с невротоксина на ботулизма, което кара изследователите да заключат, че тази съставка представлява нетоксичен пептид с ефект срещу бръчки, който представлява безопасна алтернатива на невротоксините в козметиката.

Хиалуронова киселина

С течение на времето кожата ни губи способността да задържа вода. Хиалуроновата киселина помага натрупването на вода обратно в кожните клетки, като я превръща в един от най-ефективните естествени овлажнители. Способността й да задържа вода води до намаляване на бръчките и по-мека и нежна кожа. Използва се в много продукти за кожа, като нейните уникални характеристики играят важна роля при хидратирането на тъканите и функционирането на клетките.

Избягвайте директната слънчева светлина

Излагането на кожата на слънце намалява и противодейства на всички ефекти от най-добрите съставки за грижа за кожата. Важно е да се покривате през светлата част на деня, като винаги носите шапка - от защита се нуждаят главата и лицето ви.

Антиоксиданти

Макар слънцезащитните продукти с фактор 15 да блокират повечето ултравиолетова светлина, част от нея все пак прониква в кожата. Тази остатъчна светлина, заедно със замърсителите от околната среда, може да създаде свободни радикали, които представляват реактивни молекули, отслабващи или унищожаващи живите клетки. Свободните радикали могат да увредят клетките на кожата, като предизвикат бръчки, пигментация и други кожни проблеми.

Антиоксидантите осигуряват известна защита срещу вредите от околната среда върху кожата и могат да бъдат ефикасни при забавяне стареенето на кожата. Някои от най-известните и естествено извличани антиоксиданти, включвани в продуктите за грижа за кожата, са витамин С, витамин Е, коензим Q10, алфа-липоидната киселина, екстракт от зелен чай, екстракт от гроздови семки, ликопен и други.

Едно посещение в близкия магазин за здравословно хранене може да разкрие множество продукти, които съдържат тези високоефективни съставки. Като алтернатива на лицевите инжекции тези продукти обещават резултати, които са постепенни и на по-ниска цена, а същевременно избягват риска от потенциална болка или странични ефекти.

Препоръчваме Ви тези продукти

Ампули с екстракт от зелен чай и хиалуронова киселина - Ауриметрия

Ампули с екстракт от зелен чай и хиалуронова киселина - Ауриметрия

Ампули с екстракт от зелен чай и хиалуронова киселина - Ауриметрия Мощен натурален комплекс, койт..

11.95 лв.